kako izabrati pravu auto skolu

Saveti za izbor prave auto škole

U moru auto škola u Srbiji, u svakom gradu, potrebno je izabrati onu pravu koja će vam pružiti pre svega kvalitetnu ali i sigurnu i bezbednu obuku kako biste se što bolje snašli u ulozi vozača.

Zbog toga smo vam pripremili kratak tekst kako biste na što bolji način izabrali auto školu po vašoj meri.

Vodite računa o svim kriterijumima, jer obuka u ovom trenutku nije jednostavna, a vama je potrebno znanje za ceo život.

Sasvim je normalno da tražite auto školu u kojoj ćete dobiti dobru obuku po što nižoj ceni ali čuvajte se svakojakih auto škola koje mogu da vas prevare.

Bitno je da kada izaberete auto školu, poverite svoje vreme i strpljenje za učenje pravom instruktoru, da ne zažalite ni tokom same obuke koja se sastoji od praktičnog i teorijskog dela, ali i nakon položenog vozačkog ispita i dobijene probne vozačke dozvole.

Kako odabrati pravu auto školu?

Koristite internet i nove tehnologije na pravi način, ali ne zaboravite i na svoje prijatelje koji su u skorije vreme imali isto pitanje pred sobom.

Bitno je da čim se odlučite na ovaj korak, obuke za vozače B kategorije, najpre pitate prijatelje koji su polagali kako bi vam dali savet gde da se upišete.

Ukoliko imate već na početku dosta sreće, prijatelji će biti jednoglasni u savetu, čućete koji su razlozi za njihovo zadovoljstvo ali i nezadovoljstvo, te ćete napraviti prvi spisak koje auto škole da izbegavate.

U tom trenutku kada suzite izbor, posetite internet prezentaciju svake auto škole.

Na taj način ćete se svakako upoznati sa njhovim radom, ali i videte koliko određena auto škola udlaže u dobru internet prezentaciju.

Ovo je jako bitno s obzirom na nov način polaganja za vozačku dozvolu koji podrazumeva nastavu uz korišćenje računara i pripreme teorijskog dela ispita.

Zamislite samo u kakvom stanju su učionice određene auto škole, ukoliko im je sajt nepregledan, ukoliko nije sve lepo istaknuto i objašnjeno.

Jer upravo savremena auto škola mora voditi računa i o ovom segmentu, jer takozvana internet generacija koja sada želi da stekne znanje iz ove životne oblasti dosta pažnje obraća na samu internet prezentaciju.

Bitno je da auto škola na svom sajtu ima sve bitne informacije o polaganju, ali i slike i biografije instruktora, kao i testove za polaganje, slike poligona, možda i poligonskih radnji kao i voznog parka.

Proveriti uslove polaganja vožnje po auto školama

Cena vam je svakako bitna te proverite da li na samoj prezentaciji postoji informacija o ceni, načinu i uslovima plaćanja.

Na kraju internet iskoristite i za pretraživanje recenzija, te posetite neki od foruma na kojima takođe možete pronaći iskustva njihovih kandidata prilikom polaganja.

Na taj način ćete se upoznati sa samim sistemom i utvrditi da li vam tako nešto odgovara ili ne.

S obzirom na okolnosti i trenutni način polaganja, bitno vam je i da što pre dođete do vozačke dozvole, ali raspitajte se o prolaznosti u auto školi.

Svakako nije dobar znak ako je prolaznost oko 100%, ali ni ukoliko je prolaznost budućih kandidata izrazito mala.

Zlatna sredina je ono što je vama potrebno, jer to znači da škola ne pušta svakog da prođe, a sa druge strane nije previše stroga.

Vama je kao početniku bitno da naučite tehiku bezbedne i sigurne vožnje.

Uslovi koje škola obezbeđuje su svakako bitni, jer ćete na početku 40 školskih časova morati da pratite iz njihovih prostorija te vam sigurno neće biti prijatno da nastavu pratite u velikoj grupi i natrpanoj učionici.

Bitno je da se tokom obuke osećate potpuno rasterećeno i da imate osećaj kao da ste u svojoj sigurnoj zoni.

Informišite se i predavačima i instruktorima kako biste znali njihovu profesionalnu biografiju koja se meri iskustvom, ali i načinom rada.

Samo vi znate u kojim uslovima i sa kakvim mentorima možete postići napredak, te ukoliko vam se sada pruža prilika da izaberite ne idite po svaku cenu ukoliko vam na prvu “već nešto ne odgovara”.

Proverite auto školu pre nego što upišete vožnju

Nakon što pažljivo se informišete na internetu, iskoristite kontakt telefon i pozovite auto školu.

Na taj način ćete i kroz glas zaposlenog čuti da li je samoj školi i u kojoj meri stalo do vas kao kandidata, da li su zainteresovani i jesu li spremni da vam odmah na početku daju odgovore na pitanja koja vas interesuju.

Na taj način proveravate i njihovu stručnost, kompetenciju kao i profesionalizam same auto škole.

Sledeći korak je da posetite auto školu, a ako je to moguće ne činite sami.

Ne od bojazni da će vam neko nešto uraditi nego svakako jer dve glave vide više detalja, pa ćete sa članom porodice sa kojim budete posetili škol ili prijateljem kasnije razgovarati o tom prvom utisku koji ne bi trebalo da vas na početku prevari.

Ovo su sve koraci na početku kada se budete odlučili kako da izaberete auto školu, ali ne zaboraviti da vas očekuje još odluka – kako da izaberete instruktora ali i vozilo.

Svakako vama, kao kandidatu i budućem vozaču, želimo puno uspeha.