dan zaljubljenih

OBELEŽITE DAN ZALJUBLJENIH I POSEBNIM POKLONOM

Dan zaljubljenih proslavlja se 14. februara. Bez obzira na svoje poreklo, ovaj praznik danas nije verski obeležen i obeležava se širom sveta, naročito među mladima. Njemu se najviše raduju parovi koji toga dana imaju posebnu priliku da obraduju voljenu osobu i pokažu svoju ljubav slobodno jer je i onako sve oko nas u njenom znaku.

SVAKA JE LJUBAV JEDINSTVENA

Svi zaljubljeni veruju da je njihova ljubav prava i drugačija od svih drugih ljubavi, a svaki par da je baš njihova veza posebna. Snažno a uvek drugačije osećanje ljubavi najveći je životni pokretač, koji naročito podstiče stvaralaštvo: koliko je samo pesama i romana napisanih o ljubavi, snimljenih filmova i odigranih predstava, nastalih kompozicija. Ljubav nadahnjuje svakog pojedinca, pa svi ponekad bivamo neočekivano nežni, romantični ili kreativni. To se naročito može uočiti i prilikom izbora poklona za Dan zaljubljenih.

POKLON ZA DAN ZALJUBLJENIH – DAR LJUBAVI

Svi dobro znamo da se ljubav ne dokazuje samo rečima već najpre delima. Takođe, nekad i neočekivani znaci pažnje mogu mnogo kazivati o našim osećanjima. Dan zaljubljenih je praznik kada je pažnja očekivana, te je osnovna namena poklona za Dan zaljubljenih upravo da njime izjavimo ljubav nama dragoj osobi. Prema tome, važno je da se vide naša namera, trud i emocije i da poklon za Dan zaljubljenih bude obeležen ljubavlju i nežnošću.

PROVERENA KLASIKA

Nije lako izabrati poklon za Dan zaljubljenih koji je unikatan i nezaboravan, zato se celokupnom planiranju moramo na vreme posvetiti. Nikada nećemo pogrešiti ukoliko odaberemo nešto što je klasično i sigurno, i u ženskoj i u muškoj varijanti poklona, poput nakita, novčanika, satova, marama, kozmetike, parfema, odeće, torbi za različite namene – elegantne, poslovne, za laptop. Za dame možemo odabrati i šminku ili cveće, dok za muškarce dobar izbor mogu biti i kaiši ili kravate. Svaki od ovih takozvanih proverenih poklona uvek se može dopuniti slatkišima ili sitnicama sa ljubavnom tematikom – porukama, notesima, šoljicama, ukrasnim kutijicama.

NEUOBIČAJENI POKLONI

Da bi naš poklon za Dan zaljubljenih bio nesvakidašnji, prevashodno je važno da dobro poznajemo osobu kojoj poklanjamo, da znamo njene navike, stil života, ukus, kako provodi slobodno vreme, koji su joj hobiji, šta bi je obradovalo ili iznenadilo. Tek tako možemo da odaberemo poklon koji je manje uobičajen i da budemo sigurni da će se dopasti osobi koju volimo. Interesantni bi mogli biti kaiš, trzalice ili žice za gitaru, nešto iz asortimana sportske opreme, pribor za pecanje, delovi opreme za kampovanje, šah ili druge društvene igre, gramofon i ploče ili na primer zbirka poezije.

DAN I ZA ZABAVU I UŽIVANJE

Zanimljiv poklon za Dan zaljubljenih mogu biti i samostalno osmišljeni kuponi za različite aktivnosti, koje osoba kojoj poklanjamo bira kada će iskoristiti. To mogu biti kuponi za neku zajedničku radnju: odlazak na večeru, u bioskop, na bilijar; ili šaljivi: kupon za izbegavanje svađe, kupon za nespremanje stana – samo je važno biti dosetljiv.

Naš poklon za Dan zaljubljenih može biti i večera koju smo sami pripremili, romantičan izlet ili putovanje, zajednički odlazak na bazen i masažu… Prepustimo se ljubavi i uživajmo!