Kako znati koji parfem pokloniti?

devojka-mirise-parfem

Parfemi su jedan od najprodavanijih proizvoda na svetu: skoro svaka osoba ima svoj omiljeni bez koga ne izlazi iz kuće i sa kojim svaku odevnu kombinaciju upotpuniti. To je onaj koji ih podseća na drage ljude, na lepe uspomene i oživljava određene trenutke iz prošlosti. Za takav parfem ljudi ne žale novce, o čemu svedoči i prodaja parfema koja je iz godine u godinu sve veća.

Parfemi, takođe, predstavljaju proizvod koji se često poklanja. U situacijama kada želimo nekoga da obradujemo i da mu poklonimo nešto vredno, parfem je odlično rešenje. Ukoliko izaberemo neki od parfema koji spadaju u grupu najprodavanijih, vodeći računa o ukusu i ličnim afinitetima onoga kome ga poklanjamo, možemo biti sigurni da je izbor poklona pravi i da onaj ko ga dobija neće ostati ravnodušan.

Kada sve parfem može biti odličan poklon?

Prodaja parfema svoj maksimum dostiže za vreme praznika tokom kojih se dragim ljudima poklanjaju određeni pokloni. Parfemi su uvek dobar izbor kao poklon za Novogodišnje i božićne praznika, za osmi mart, ili kao poklon za rođendan ili godišnjicu braka, emotivne ili prijateljske veze ili za neki drugi značajan datum. Pored toga, prodaja parfema je pojačana za vreme meseci u kojima se organizuju ispitni rokovi – tada veliki broj studenata diplomira, a poklon u vidu parfema je uvek odličan izbor za takvu priliku.

Koje karakteristike imaju najbolji parfemi?

Koji parfem izabrati i biti siguran da će se drugome dopasti jedno je od najčešćih pitanja prilikom izbora i kupovine parfema ukoliko je on predviđen kao poklon. Ako osobu kojoj poklanjamo parfem dobro poznajemo pred nama je lak zadatak – znamo koje mirisne note najviše voli ili koji je njen omiljeni parfem koji uvek koristi i sa kojim nema greške. Međutim, ukoliko je poklon za nekoga čiji ukus ne poznajemo tako dobro, postoje neki univerzalni saveti koji nam mogu pomoći da odaberemo pravi parfem.

Za početak, odaberite parfimeriju u kojoj ćete obaviti kupovinu. Neka ona bude sa bogatim izborom parfema i sa velikim brojem različitih brendova i linija proizvoda. U parfimeriju krenite pripremljeni – definišite da li želite da kupite parfem koji je predviđen za letnje ili zimske mesece, da li u njemu dominiraju voćne, cvetne ili drvenaste note, zatim da li je laganog mirisa koji se može koristiti tokom celog dana ili ga karakterišu jake, večernje note. Takođe, definišite da li vas zanimaju muški, univerzalni ili ženski parfemi.

Zatim, zamolite zaposlene u parfimeriji da vam pomognu pri izboru. Najbolje je da parfimeriju posetite u vreme kada nisu gužve, kao što je odmah nakon otvaranja, kako bi oni mogli da vam pomognu pri odabiru parfema. Vi im objasnite koje karakteristike želite da ima parfem koji kupujete a oni neka vam pokažu najprodavanije uzorke parfema koji spadaju u tu grupu.

Da zaključimo…

Testirajte nekoliko parfema, najoptimalnije između tri i četiri tokom jedne posete parfimeriji. Ukoliko ste u nedoumici koji od njih da izaberete, uvek birajte onaj koji se nalazi na isti najprodavanijih parfema – velika je verovatnoća da će se parfem, koji ima karakterisitke koje se dopadaju velikom delu populacije, dopasti i osobi za koju vi birate poklon.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *