Kako do uspešnog biznisa: Načini podizanja motivacije i timskog duha

ruke-ljudi

Motivacija i timski duh su glavne okosnice svakog uspešnog poslovanja. Koliko su vaši zaposleni zainteresovani za obavljanje posla će imati uticaj ne samo na kvantitet obavljenog posla, nego i na njegov kvalitet. Na rad zaposlenih utiču razni faktori, što finansijske prirode, što oni koji se tiču uslova za rad ali i prostora u kom borave. Kako biste se osigurali da je timski duh u vašoj firmi na maksimumu, potrebno je da obratite pažnju na nekoliko stvari koje mogu da vam pomognu da stvorite ujedinjeni tim.

Razgovori na nivou firme

Iako se ponekad čini kao gotovo nemoguće organizovati ovaj tip razgovora, istina je da je ovo najjednostavniji način da dobijete povratne informacije ali i radite na jačanju međusobnih odnosa. Pokušajte da pronađete vreme kako biste jednom mesečno okupili sve zaposlene i prošli kroz neke od glavnih informacija koje se tiču promena u poslovanju, međuljudskih odnosa i svega što vas očekuje u budućnosti. Ovaj vid razgovora gradi poverenje, stvara uzajamne kanale za komunikaciju i omogućava stvaranje poverenja što je jedna od glavnih osnova dobrog i jakog timskog duha.

Benefit timskog rada

Iako vam možda to nije uvek u planu, ponekad je korisno podeliti zaposlene u timove i poveriti  im rešavanje određenih zadataka ili neki projekat na kom svi mogu da se iskažu. Ispratite kako funkcionišu kao celina kako biste se uverili u sve benefite ovakve saradnje. Ne samo da će posao biti urađen do kraja, nego će se nivo komunikacije među zaposlenima značajno poboljšati. Takođe, na ovaj način se obično primete i potencijalni problemi među zaposlenima ili manjak motivacije, te pronađite pravi način da rešite potencijalne probleme.

Istaknite ciljeve i probleme

Često usled potencijalnih problema, postoji zadrška da se zaposleni povere ukoliko su zastali u poslu i ne mogu da reše određene situacije. Upravo je ovo dobra podloga za timsko rešavanje problema i postavljanje različitih vrsta rešenja. Za ovaj tip sastanka će vam biti potrebna odgovarajuća bela magnetna tabla na koju ćete moći da beležite sve predloge kako biste ih objedinili na jednom mestu. Takođe, neka svako postavi određeni cilj koji će pokušati da ostvari u narednom periodu i usmerite sve zaposlene da se međusobno pomažu i hrabre kako bi ih ispunili.

Radite na komunikaciji

Komunikacija je jako jednostavna stvar i često joj se ne pridaje dovoljno pažnje kada se razmišlja o poboljšanju poslovanja. Ipak, kada je u pitanju jačanje timskog duha, potrebno je detaljno razmotriti način komunikacije na nivou firme. Potrebno je razlučiti vidove komunikacije u svim pravcima – nadređeni i zaposleni – kako bi se pronašle najbolje tehnike. Ovo se odnosi kako na pozitivne, tako i na negativne strane komunikacije. Često se dešava da se usled nemogućnosti komunikacije stvore problemi do kojih ne bi došlo kada bi se kanali komunikacije malo ispratili i ojačali.

Uvek radite na priznanjima

Svako će ceniti kada dobije određeno priznanje za posao koji obavlja. Nekada se to ogleda u priznanju finansijske prirode, nekada je to određeni benefit ili prijatan komentar koji će oraspoložiti i pokazati koliko se trud zaista ceni. Ovo će ne samo biti podsticaj i motivacija zaposlenima da obavljaju svoj posao, nego će ih i zadržati u vašoj firmi, bez bojazni da će preći kod konkurencije. Na ovaj način im pokazujete da želite da gradite dobar i kvalitetan tim, kao i da vam je stalo do jačanja timskog duha na nivou cele firme. S vremena na vreme obavite razgovor sa zaposlenima kako biste uvideli da li možete da unesete neke promene u načinu komunikacije i osnaživanju međuljudskih odnosa.

 

Uspešan biznis se ogleda u nekoliko činjenica, a dobar timski duh je samo jedna od njih. Potrebno je stalno negovati i podizati motivaciju među zaposlenima kako bi se svi osećali prijatno na poslu i kako bi svi bili spremni na sve izazove koje im donosi posao.