Egipatska avantura 2023

aktivanživot_Hurgada

Egipat, zemlja faraona i piramida, oduvek je bio izvor fascinacije za putnike širom sveta. Sa svojom bogatom istorijom, izuzetnim kulturnim spomenicima, živahnim pijacama i toplim gostoprimstvom lokalnog stanovništva, Ova destinacija nudi zaista jedinstveno iskustvo za svakog posetioca. Odmor u Egiptu je prilika da se uronite u jednu od najstarijih civilizacija na svetu, a istovremeno uživate u modernim udobnostima i luksuzima koje ova zemlja nudi. Od posete veličanstvenim piramidama u Gizi, šetnje kroz stare četvrti Kaira, do opuštanja na prelepim plažama Hurgade i Šarm el Šeika, svaki dan može biti nova avantura.

Hurgada leto 2023: nezaboravno iskustvo

Poznata egipatska destinacija na obali Crvenog mora koja obećava nezaboravno iskustvo za svakog posetioca. Ova destinacija obiluje raznovrsnim turističkim turama, atrakcijama i iskustvima koja će zadovoljiti različite ukuse i interesovanja. Kada je u pitanju Hurgada leto 2023. godine donosi jednako raznovrsne turističke ture kao i prethodnih godina, od vožnje balonom na vrući vazduh, krstarenja, pa sve do jednodnevnih izleta i ekskurzija ili pustinjskog safarija.

Posebno je zanimljiva poseta zalivu Kristal Makadi, jedinstvenom iskustvu koje se ne može naći nigde drugde u Hurgadi, traje par sati a uključuje i sopstvenu privatnu plažu. Ako želite da maksimalno iskoristite svoj boravak u Egiptu, postoje i jednodnevne ture od Hurgade do Kaira avionom. Ova tura traje i do 10 sati i uključuje posetu piramidama u Gizi i Egipatskom muzeju. Takođe se možete odlučiti i za obilazak Luksora autobusom iz Hurgade, gde možete posetiti Dolinu kraljeva i druge poznate lokalitete.

Bilo da ste ljubitelj istorije, kulture, prirode ili avanture, Hurgada u leto 2023 može da ponudi ponešto za svakog posetioca. Uživajte u lepoti Crvenog mora, otkrijte čari egipatske kulture i istorije ili jednostavno uživajte u opuštanju na plaži.

Ostale Egipatske destinacije vredne posete

U Egiptu postoji i mnogo atraktivnih destinacija koje su vredne posete pored Hurgade. Kairo kao prestonica Egipta je dom za brojne istorijske i kulturne znamenitosti, uključujući čuvene piramide u Gizi, drevne grobovi kao jedno od Sedam svetskih čuda, ali i veličanstveni Egipatski muzej. Ovaj kosmopolitski grad nudi raznolikost koja obuhvata sve od starog islamskog Kaira do modernih tržnih centara i restorana. Ko voli istoriju, Aleksandrija mora biti obavezna destinacija na njegovoj karti. Ovaj grad na obali Mediterana poznat je po svojoj bogatoj istoriji koja seže do doba Aleksandra Velikog. Aleksandrija je dom za čuvenu Biblioteku Aleksandrije, Katakombi Kom el Shoqafa, ali i mnoge druge istorijske lokacije.

Za ljubitelje uživanja u plaži i moru, Sharm el-Sheikh kao popularno letovalište na Crvenom moru je savršeno za ljubitelje sunca, ronjenja i snorkelinga. Pored prelepih plaža, ova destinacija nudi i živopisne lokalne prodavnice, luksuzne hotele i brojne aktivnosti na otvorenom.

Luksor je u svetu poznat kao “najveći otvoreni muzej na svetu”. On je dom za brojne drevne egipatske znamenitosti, uključujući hramove u Karnaku i Luksoru, Dolinu kraljeva i Dolinu kraljica. Svaka od ovih destinacija nudi jedinstvene doživljaje i priliku da se uroni u bogatu istoriju i kulturu Egipta.

Kultura i istorija Egipta: Šta treba znati pre puta?

Egipat je zemlja bogate istorije i kulture. Staroegipatska civilizacija, koja je cvetala pre više od 3000 godina, ostavila je za sobom brojne arheološke lokalitete, monumentalne strukture i umetnička dela. Među njima su piramide u Gizi, koje su jedno od Sedam svetskih čuda, i Dolina kraljeva, gde su sahranjeni mnogi faraoni, uključujući Tutankamona. Karnak i Luksor su među najvećim i najznačajnijim hramovima. Ali istorija ovog naroda nije ograničena samo na faraonsko doba.

Rimsko, vizantijsko, islamsko i kolonijalno doba takođe su ostavili trag na egipatskoj kulturi. Kairo, prestonica  je dom brojnih muzeja, palata, džamija i tržnica, kao što su Egipatski muzej, džamija Al Azhar i tržnica Khan el Khalili. Kultura ove države i naroda, njihova muzika, ples i književnosti su jedinstvena mešavina tradicija i modernih uticaja.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *