Doček Nove godine u Beogradu – ljubitelji dobre hrane neće biti razočarani!

restoran-hrana-proslava

Beograd je poznat je po svojoj bogatoj kulturi, istoriji i gastronomiji. Poznat je po tome što je jedan od najživljih gradova u Evropi, a to se posebno oseti tokom dočeka Nove godine. Ovaj grad je prepun kafića, restorana i klubova, a karakteristična atmosfera koja vlada tokom ovog perioda je nešto što se mora doživeti. Kada je u pitanju doček Nove godine, ljubitelji dobre hrane mogu biti posebno zadovoljni bogatom gastronomskom ponudom koju ovaj grad nudi. Beograd je grad koji nikada ne spava i pruža nezaboravan provod tokom cele godine, a doček Nove godine je posebno vreme za sve posetioce.

Najbolje opcije za doček Nove godine u Beogradu ako ste ljubitelj dobre hrane

Kada govorimo o gastronomskoj ponudi, u Beogradu postoje brojne opcije koje će zadovoljiti i najprobirljivije ukuse, a doček Nove godine u Beogradu je prilika da probate razna domaća jela i pića. Kada je reč o hrani, beogradska kuhinja je poznata po ukusnim specijalitetima. U ponudi su mnogi srpski specijaliteti, a kajmak, ajvar, pljeskavice i ćevapi samo su neki od specijaliteta koje vredi probati. Što se pića tiče, Beograd je poznat po kafanama i rakijama koje su neizostavni deo srpske kulture.

 

Pored toga, mnogi restorani u Beogradu nude i veliki izbor jela sa različitih strana sveta, tako da će svako moći da pronađe nešto za sebe.

Mnogi restorani i barovi nude posebne menije i pakete za doček Nove godine, a iz centra grada se pruža spektakularan pogled na vatromet koji se održava u ponoć, baš zato će mnogi posetioci izabrati da Novu godinu dočekaju i na otvorenom, uz muziku i piće u ovom veličanstvenom gradu.

Autentična srpska kuhinja za doček Nove godine u Beogradu

Za one koji žele da probaju autentičnu srpsku kuhinju, preporučujemo posetu nekoj od tradicionalnih beogradskih kafana. Kafane su poznate po odličnoj atmosferi, gde možete probati različite domaće specijalitete, od sarme, punjenih paprika, pečenja, pa sve do čvaraka i domaće proje, ali i različite vrste salata.

 

Pored hrane, Beograd je poznat po i velikom izboru pića tokom novogodišnje noći. Rakija je je u srpskoj kulturi i tradicionalno je obavezna i za doček Nove godine. U mnogim kafanama se služe različite vrste domaće rakije, koje se razlikuju po voću od kojeg se prave. Ona se najčešće pije pre jela za poboljšanje varenja, ali i posle jela da podigne raspoloženje. Beograd je nadaleko poznat po kafanskoj kulturi, pa su mnogi lokali odlično mesto da se probaju različite vrste rakija, po tradicionalnim receptima, koji služe očuvanju kulturnog nasleđa. Pored rakije, mnogi restorani nude i veliki izbor domaćih vina i drugih tradicionalnih alkoholnih pića.

Uživajte i u drugim aktivnostima osim gastronomije

Kada završite sa jelom i pićem, Beograd nudi mnoge druge aktivnosti tokom novogodišnje noći. Posetite neke od kulturnih znamenitosti u gradu, poput Narodnog pozorišta, Muzeja savremene umetnosti ili Kalemegdanske tvrđave. Takođe, Beograd je poznat po noćnom životu, pa se preporučuje poseta nekim od barova i klubova koji nude različite muzičke žanrove, od klasične muzike do elektronske i pop muzike.

Trg Republike u Beogradu je jedna od najpopularnijih novogodišnjih lokacija u gradu. Doček na Trgu je poznat i po sjajnom muzičkom programu koji organizuje grad Beograd.

Kada planirate posetu Beogradu za doček Nove godine, preporučljivo je da unapred rezervišete svoje mesto u restoranima i barovima, posebno ako želite da probate specijalne menije koje nude za ovu priliku.